Hopp til hovedinnhold

Ofte stilte spørsmål

Opptak

 

Hva er opptakskravet for å komme inn på NTech?  

Vi krever ikke et karaktersnitt eller spesifikke fag.  Du må ha generell studiekompetanse, 3-årig yrkesfag/svennebrev e.l. eller realkompetanse. Opptakskravene for å komme inn på NTech kan du lese mer om her.  

 

Må jeg kunne kode eller programmering fra før?

Nei, vi lærer deg alt. Men kan du litt fra før vil du raskt kunne løse selvtester og bidra sterkt til løsningene. Alle i en gruppe vil ha forskjellig bakgrunn og styrker, men alle vil lære det de har behov for.

 

Hvordan søker jeg?  

Meld din interesse, så gir vi deg beskjed når søknadsskjemaet åpner.

 

Hvor får jeg oppdateringer på min søknad?  

Når søknadsskjemaet åpner vil du fortløpende få informasjon på e-post fra opptakskontoret vårt, med eventuelt tilbud på studieplass og lenke til skjema for ettersending av dokumentasjon.  

 

WebApp utvikling og design
svart symbol på turkis bakgrunn

 

Studieinformasjon

 

Hva innebærer det å være fulltidsstudent? Hvor mange timer i uken må man regne med å bruke?  

Når du er fulltidsstudent må du regne med å jobbe ca. 40 timer i uken, som en vanlig fulltidsjobb. Timene vil foregå på dagtid, i gruppen din på Campus og digitalt.  Du må være tilgjengelig for undervisning og gruppearbeid mandag-fredag.  

 

Hva innebærer det å være deltidsstudent? Hvor mange timer i uken må man regne med å bruke?

Når du er deltidsstudent må du regne med å jobbe ca. 20 timer i uken. Undervisningen vil foregå på dagtid, i gruppen din på Campus og digitalt. Deltidsstudiet er lagt opp slik at du skal ha en god balanse mellom jobb, studier og privatliv, og vil derfor være mer fleksibelt enn et fulltidsstudium.

 

Kan jeg ha en jobb ved siden av?  

Ja, du kan ha en deltidsjobb ved siden av studiene, men når du er fulltidsstudent anbefaler vi å ikke jobbe for mye. Det er viktig å ha tid og kapasitet til studiene.

 

Er det mulig å ta nettstudier på NTech?  

Foreløpig er det ikke mulig å ta nettstudier på NTech, men det vil komme tilbud om nettstudier i løpet av 2024.

 

Hvor er campus?  

Campus NTech ligger sentralt til i Pilestredet 56 på Bislett i Oslo. I tillegg har vi et nært samarbeid med Rebel (Universitetsgata 2). Noe av undervisningen og studentarbeidet vil foregå i Rebel sine lokaler.

 

Hvor lenge varer et emne?

Lengden på emnet er oppgitt i emnebeskrivelsen på nettsidene våre. Dette er avhengig av hvor mange studiepoeng emnet gir (omfanget av emnet). F.eks. vil et emne på 10 studiepoeng vare i ca. 12 uker.

 

Hvor lenge varer ett semester?  

Ett semester varer et halvt kalenderår. Det er derfor to semestre per år.  

 

Hvor kan man finne studieplan?  

Studieplanen vil bli lagt ut på nettsiden, og på Qybele, som er vår e-læringsplattform. Du får tilgang til Qybele ved studiestart.

 

Hvor kan man finne timeplan og pensumliste?  

Du får timeplan og pensumliste ved studiestart.  

 

Hvordan er NTechs studieprogram sammenlignet med lignende program på andre fagskoler?

NTechs læringsmodell baserer seg på samarbeid, Design Thinking og å løse oppdrag og cases fra reelle bedrifter. Du lærer og lære, man utvikler seg sammen og bidrar til egen læringsutviklingen ved relevante prosjekter og god skreddersydd veiledning. Her kan du lese mer om NTechs modell.   

 

Hvordan foregår eksamen?  

Som student vil du møte ulike vurderingsformer gjennom hele studiet. Du vil løse digitale selvtester, og de fleste eksamener på NTech vil foregå i gruppe, og vurderes som bestått/ikke bestått. Du vil også ha en prosjektoppgave som du jobber med gjennom hele studietiden og leverer fjerde og siste semester. Denne vil vurderes og gis gradert karakter (A-F).  

 

Arrangerer NTech en fadderuke?

Vi arrangerer en oppstartsuke for alle nye studenter, der dere både blir kjent med skolen, studiet og hverandre!

Er studenter ved NTech medlem av en studentsamskipnad?  

Vi er tilknyttet Studentsamskipnaden i Oslo (SiO), slik at du som NTech-student kan benytte seg av SiO sine fordeler.  

Alle studenter som tar 20 studiepoeng eller mer må betale semester avgift til SiO. Det er frivillig å betale semesteravgift til SiO hvis du tar mindre enn 20 studiepoeng, men SiO har mange fordeler som kan være nyttig for deg som student.

 

Har fagskolestudenter rett til kollektivrabatt?  

Ja, som fagskolestudent får du studentrabatt på kollektivtransport. Dette har blitt presisert av Samferdselsdepartementet. Om konduktøren er i tvil, kan du vise frem dette.

 

Arrangerer NTech en fadderuke?  

Vi arrangerer en oppstartsuke for alle nye studenter, der dere både blir kjent med skolen, studiet og hverandre!  

Svart symbol på turkis bakgrunn
Utdanningens oppbygging

 

Økonomi

Hva koster et 2-årig fulltidsstudium?

Studiet koster 49500 per semester + registreringsavgift 1900. I tillegg kommer semesteravgift til SiO. Du må ha egen PC eller Mac. Studiet er dekket av Lånekassen.

 

Hva trenger jeg for å starte på studiet?

Du må ha med egen PC.

 

Når kan jeg søke om støtte fra Lånekassen?  

For å søke Lånekassen må du ha takket ja til studietilbud. Du må søke om støtte for hvert semester. Lånekassen åpner opp for søknader til nytt skoleår i begynnelsen av mai hvert år. Søknadsfrist for høstsemesteret er 15. november.
Skal du kun studere et emne og være deltidsstudent må du søke Lånekassen etter at du har takket ja til ditt studium. Du må da søke Lånekassen for hver emne du tar.
Les mer på Lånekassen sine nettsider og kontakt dem for spesfikke spørsmål. 
 

Hvor lang tid tar det før jeg får utbetalt penger fra Lånekassen?  

Ved oppmøte på studiestart vil du registreres som student hos oss, og vi vil innrapportere dette til Lånekassen i løpet av de første dagene etter studiestart. Fra du blir registrert som student, vil det ta 1-3 virkedager før du får støtten utbetalt på konto (forbeholdt at søknaden er godkjent hos Lånekassen).  Husk på at det kan være kø hos Lånekassen, og om du er sent ute med søknaden din til oss, kan det ta lenger tid før du får behandlet søknaden din hos Lånekassen. Det er lurt å være tidlig ute. Du kan også søke studielån med et betinget tilbud fra oss.  

 

Kan man få utbetalt penger fra Lånekassen før studiet har startet?  

Nei, du må fysisk møte opp ved studiestart før du får utbetalt støtte fra Lånekassen.  

 

Når får jeg faktura på studieavgiften?  

Du blir fakturert etter studiets oppstart. Studieavgiften må betales innen 14 dager.

 

Hva gjør jeg dersom min faktura forfaller før Lånekassen har ferdigbehandlet min søknad?  

Ved forsinkelser kan du kontakte oss og be om utsettelse på fakturaen. Dersom du har fått en estimert dato fra Lånekassen om når din søknad er ferdigbehandlet, kan du også oppgi denne.  

 

Når er sluttdato for studiet mitt?  

Ved 2-årig studieprogram som har oppstart i august, er den avsluttende måneden juni to år etter du startet. 

 


Kontrakt

 

Har NTech en egen studiekontrakt?  

NTech har en egen studiekontrakt. Når du aksepterer et studietilbud på NTech vil du samtidig forplikte deg til denne. Les denne nøye, du samtykker at du ar forstått innholdet i kontrakten når du takker ja til et studietilbud.  

 

Kan jeg angre på kontraktinngåelsen?  

Ja, frem til studiestart kan du si opp kontrakten uten at du må betale noe, etter studiestart må du betale studieavgiften.  Du får et tilbud med en kontrakt hvor alt står forklart.

 

Lurer du på noe du ikke fant svaret på her? Ta kontakt med oss